Segrare i ”Två sjöar runt”!!

Idag vann jag det trevliga loppet ”Två sjöar runt” där jag sprang klassen ”XL Lång 16,7km”

Jag kände på morgonen att benen kändes pigga och fräscha och det var dem också. När startskottet gick så la jag mig i rygg på en annan kille som jag sprang med första varvet. Resten av loppet fick jag dock tillbringa ensam då jag sprang ifrån honom efter ett tag. Jag höll ett någorlunda jämnt tempo genom hela loppet. Såklart väldigt roligt att vara först i mål, det har jag faktiskt aldrig varit på någon riktig tävling förut!

Även om man såklart inte borde vara missnöjd när man har vunnit så är jag lite missnöjd med tiden. Snitthastigheten är ju långsammare än vad jag gjort halvmarathon på som bäst.. Samtidigt så var banan inte jättelätt med en del backar och eftersom jag sprang själv största delen så hade jag ju ingen att ta rygg på. Jag är rätt säker på att jag hade kunnat springa minst 1 minut snabbare om det hade varit lite fler snabba löpare som ställde upp. Lite varmare väder hade ju inte skadat heller! Nåja, jag ska inte klaga. Loppet var väldigt roligt och bra arrangerat så jag kommer med största sannolikhet tillbaka nästa år!

Något som bekymrar mig desto mer är att den där känningen i låret kom tillbaka lite lätt på tredje varvet. Jag kände sen av det ganska rejält när jag joggade ner. Jag lär nog fixa tid hos sjukgymnast nu under veckan. De 2 senaste veckorna har jag fått begränsa träningen på grund av skada och har landat på ”endast” 8,5 mil per vecka. Skulle vilja få upp mängden nu igen men det får bli som det blir.

På lördag blir det premiärmilen. Det är första 10km loppet 2018 och alltså ett perfekt sätt att se hur träningen har gått. Bara jag är fri från skador och annat skit så tror jag loppet kan bli riktigt riktigt bra! Jag har faktiskt aldrig sprungit premiärmilen innan så det blir extra roligt!

3 reaktioner till “Segrare i ”Två sjöar runt”!!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.