Hemma igen! Är formen kanske påväg tillbaka?

Jag är nu hemma igen efter att ha besökt både Kalmar, Växjö, Göteborg och Lidköping med husvagnen. Resan har varit rolig och rent löpmässigt har det gått riktigt bra!

Det började med halvmaran i Kalmar som jag känner gick varken bra eller dåligt. Min känsla i kroppen var hyfsad och jag kunde hålla ett jämnt tempo under hela loppet. Min sluttid blev 1.22.17 vilket ändå är näst-pers. Jag kände att jag tyvärr inte hade så mycket mer att ge för dagen och trots att det är nästan 4 minuter ifrån personbästa så känner jag ändå att detta lopp var ett steg i fortsatt rätt riktning och kroppen kändes bra i övrigt vilket kanske var det allra viktigaste.

Efter det bar det av mot Växjö 2 dagar. Fick dessutom till ett hyfsat intervallpass där andra dagen. Ett riktigt ångestpass med 2×1000 och 4×500 med lång vila där alla skulle gå så fort jag kunde. Föredrar kontrollerade intervaller med kort vila alla dagar i veckan! 38km långpass också för den delen.. Jaja, efter åkte vi mot de som ändå var huvudmålet: Göteborg för att kolla på brorsans handbollscup. Det blev några riktigt härliga dagar med bra matcher, träning och semester. Vi stannade till 2 dagar i Lidköping också på vägen hem där jag även sprang ett pass med LVSK som arrangerades vid campingen. Där körde vi 1 minuters intervaller vilket jag faktiskt aldrig gjort tidigare. Kul!

Nu är jag som sagt hemma igen och löpningen är roligare än nånsin nu när jag är skadefri! 2 veckor har gått sedan loppet i Kalmar och dessa veckor har hamnat på 11 respektive 13 sprungna mil. Riktigt nöjd med min träning nu och jag hoppas kunna fortsätta såhär! Junior-SM börjar närma sig och det ska bli spännande att se hur det går där. 5000m är ju en distans jag aldrig sprungit tidigare men jag har ändå förhoppningar att kunna göra någorlunda bra ifrån mig. Jag har gjort 16.46 på 5000m på träning i vintras. Nu hoppas jag kunna komma ner mot låga 16 eller kanske till och med under.

Efter SM blir träningen mer mara-specifik för att förbereda sig inför en mara i höst vilket förmodligen kommer att bli i Eindhoven. Där är huvudmålet att klara tiden 2.39 för att kunna springa SM i marathon nästa år. Jag tror dock att jag ska kunna göra ytterligare nån minut bättre om allt går som jag vill. Det finns också en hel del andra tävlingar jag ser fram emot såklart. Bland annat Lidingöloppet 10k, terräng SM och Midnattsloppet som jag kommer att springa för tredje året i rad. 10km är en distans där jag tycker att jag inte riktigt fått ut min fulla kapacitet de senaste loppen och jag hoppas kunna göra under 35 minst inom en snar framtid.

Det var allt för denna gång, hörs!

//Lukas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.