Junior SM gick under förväntan! Bara att ta nya tag!

Idag sprang jag JSM på 5000m. Mina förväntningar var inte särskilt höga men loppet känns ändå som en besvikelse. Nu blir det att blicka framåt mot marathon i Eindhoven!

Träningen har fortsatt rulla på bra och jag har haft en hög mängd mil varje vecka. För två veckor sen hade jag en 11mila-vecka innan jag började trappa ner inför sm. Jag sprang också ett testlopp på träning där jag sprang på 17.27 vilket gjorde att mina förväntningar sjönk inför sm och jag började tvivla på om jag verkligen var i så bra form som jag hade trott.

Ca 1,5 vecka innan sm åkte jag utomlands med familjen till Kroatien. Det var ett otroligt härlig semester där jag fick vila upp mig och träningspassen var korta men snabba för att få upp snabbheten innan loppet. Oturligt nog så började jag känna mig sjuk två dagar innan hemfärd så det sista kvalitétspasset fick utebli. Jag hann ändå bli någorlunda frisk och kom till start.

Väl på tävlingsdagen var mina förväntningar låga och jag var inte särskilt nervös. Något jag alltid brukar vara innan tävling. Jag såg det som något positivt och kände ingen större press. Tanken var att inte springa första kilometern fortare än 3.15 och efter första låg jag exakt på 3.15. Ändå låg jag redan ensam sist och resten av loppet blev en tuff resa mentalt då tröttheten snabbt kom krypande. Tiden landade sedan på 17.20. En klar besvikelse då jag trots allt hoppats på att gå under 17 åtminstone och mitt drömmål var under 16 för några månader sen. Det kan ju vara möjligt att sjukdomen satt i lite fortfarande för även om jag inte hade ont i halsen längre så var jag fortfarande hostig och snorig. Samtidigt känns det lönlöst att jaga ursäkter. Det är bara att jobba vidare så kommer resultaten!

Nu blir det satsning mot Eindhoven Marathon i Oktober. Det innebär längre pass, fler intervaller i en något lägre fart och framförallt längre långpass. Denna typ av träning passar mig betydligt bättre både fysiskt och mentalt. Att tävla på 5000m var dock en rolig erfarenhet och extra roligt med SM. Blir alldeles säkert flera gånger!

Innan Eindhoven blir det en massa andra tävlingar också! De flesta blir mest som träning men det ska bli riktigt kul att tävla en massa. Bland annat blir det Midnattsloppet i Stockholm den 18e augusti som jag verkligen ser fram emot. Som jag nämnt tidigare så var det mitt första lopp jag sprang på asfalt med tidtagning och jag springer nu för tredje året i rad! Jag ska också delta i en del längre lopp. Kanske tom någon mara men då ta det lugnt och ta det mer som ett lite hårdare långpass. Det var allt för den här gången. Hörs!

//Lukas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.