Ännu en vecka har passerat – mot Kalmar!

Midsommarveckan blev min bästa vecka på väldigt länge. Förväntningarna stiger inför halvmaran på lördag!

En rolig tävling blev det också! I torsdags (dagen innan midsommar) sprang jag 8km på Midsommarloppet i Munktorp. Det var ett riktigt roligt lopp och kul med en tredjeplats för min del! Loppet var betydligt mer svårsprunget än vad jag hade räknat med då det var mestadels löpning på stigar och gräs i skogen. Även om jag fortfarande inte kände mig i toppform så var detta lopp en klar förbättring!

Midsommar firades sedan traditionsenligt vid min mormor och morfars sommarstuga. Det var väldigt trevligt och jag fick också till ett riktigt bra träningspass på midsommardagen bestående av 12km som hela familjen var med på och sedan körde jag själv 2000-1000-500-300-200 (meter) hårt på kuperad väg. Jag avslutade sen veckan med ett långpass på 25km och landade på 11 mil totalt under veckan. Sjukt nöjd med att vara tillbaka på riktigt bra mängd igen.

Denna vecka är det dags för halvmaran i Kalmar. Tisdagen denna vecka fick jag till ett riktigt hårt pass i Västerås bestående av både intervaller i hård fart och i lite lugnare tröskel-fart. Resten av veckan har bestått av lugna pass och nu stiger förväntningarna inför loppet på lördag! Ska bli riktigt kul att springa halvmarathon igen! Det är nog minsann min favoritdistans och det var ett bra tag sen jag sprang den sist. Ska också bli spännande att se hur mycket resultat träningen jag gjort de senaste veckorna har gett. Så länge kroppen känns bra och jag inte haft några skadekäningar så ska jag dock vara nöjd med loppet. Även om jag såklart siktar på en bra tid!

Efter Kalmar blir det vidare mot Göteborg för att kolla på brorsan när han lirar Partille Cup. Ska bli riktigt kul! Hoppas på att få till några riktigt bra träningspass vid Skatås också! Sjukt skönt att äntligen få sommarlov nu för övrigt! Har nämligen jobbat fram tills nu så ska bli riktigt skönt att vara lite ledig. Blir nog inte så mycket bloggande när jag är bortrest men skriver nog något inlägg när jag kommer hem. Hörs då!

//Lukas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.