Rejäl formsvacka. Påväg tillbaka!

Efter kollapsen vid Å-loppet fick kroppen en rejäl urladdning. Nu har jag äntligen kommit igång bra med träningen igen!

Veckan efter å-loppet blev riktigt lugn. Några lugna jogg-pass och lite cykel. När de sen måndagen veckan efter var dags för första intervallpasset märkte jag hur mycket kollapsen faktiskt hade slitit på kroppen. Tanken var att springa 2-3 tusingar men efter 600m var mina ben så pass fyllda av mjölksyra att det inte gick att springa längre..

Dagen efter testade jag ändå att springa Västerås Power Trail som jag bestämt mig för att köra nu när maran blev inställd. Loppet blev en rolig med jobbig historia där jag slog min tid ifrån förra året med ynka 2 sekunder.. Något som är på tok för lite med tanke på att löpningen inte var något jag prioriterade särskilt högt förra året. Ett bevis på att min kropp var sliten med andra ord. Den veckan blev det en mängd på 74km vilket är ett steg i rätt riktning.

Veckan därpå (förra veckan) landade jag på 91km och 2 hårda kvalitetspass som visserligen var långt ifrån hur bra jag vill springa men ändå en bit på vägen. Den här veckan har fortsatt på samma väg och startade i måndags med 10km snabbdistans på bandet på 36:08. I februari gjorde jag 34:39 men jag är rätt säker på att jag är både ikapp och förbi den tiden ganska snart om jag bara fortsätter träna på!

Nu är tanken att fortsätta träna på hårt men ändå inte gå på att för hårt bara för att kroppen känns bra igen. Vill ju gärna träna hur mycket som helst nu när det väl känns bra i kroppen men inser ju att jag får ta det lite successivt så att jag inte drar på mig några skador. Nästa stora mål är Kalmar Malkars 21km den 30e juni. Jag vågar ej sätta något tidsmål än men att persa vore ju kul iallafall! I augusti blir det junior SM på 5000m! Då satsar jag på en tid under 16. Emellan dessa lopp blir det såklart också massa andra tävlingar!

Nu på torsdag blir det Midsommarloppet i Hägersta. Kanske skriver ett inlägg om det efteråt. Hörs då!

//Lukas

 

2 reaktioner till “Rejäl formsvacka. Påväg tillbaka!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.