Vinst och banrekord på Svarta Maran! Grym träningsvecka!

Efter förra veckans hårda tävlande och tränande fortsatte denna vecka på samma vis. Idag blev det 25km utanför Sala mellan Västerfärnebo och Sätra Brunn och det gick riktigt bra! 

Efter att ha kört lite mer lugn distans denna vecka så var förhoppningen att benen skulle vara någorlunda pigga inför dagens tävling. Förhoppningen visade sig stämma! Igår blev det vila och uppladdningen bestod bl.a av att fira brorsan som fyllt år. Tårtuppladdning kanske är ett vinnande koncept? 😉 Det kändes visserligen lite trögt i början av loppet men så småningom kom jag in i det och sprang framförallt andra halvan av loppet starkt! Riktigt kul också att slå banrekordet!

Jag visste innan vad banrekordet var och jag kände att den tiden inte borde vara omöjlig att slå. Samtidigt visste jag ju inte hur banan skulle se ut och ifall det skulle vara mycket svårsprugna partier. Banan var dock relativt lätt med undantag för nån kilometer som var på stigar i skogen som jag är väldigt dålig på att hantera. Vid kanske 17-18km förstod jag att banrekordet var inom räckhåll så då var det bara att öka ännu mer för säkerhetskull. Nästa år blir det väl att försöka slå mitt eget rekord!

Jag sprang den största delen av loppet ensam men det var inga större problem. Jag har ju lite erfarenheter av att springa fel men det var väldigt bra med markeringar under banan.  Svarta Maran var ett riktigt roligt lopp överlag som jag starkt kan rekommendera.  Man sprang i väldigt härliga miljöer och trots att det är ett relativt litet och lokalt lopp så fick man väldigt bra stöd med många hejaropp vid sidan av banan!

Återigen har det blivit en riktigt bra träningsvecka och nu stiger förväntningarna inför Eindhoven! Jag hoppas bara kunna hålla mig fortsatt sjukdoms och skadefri. Förutom lugna distanspass och tävlingen så körde jag i tisdags 12×1000 med en minuts vila på runt 3.25-3.26. Den totala mängden den här veckan lär bli lite över 13mil vilket jag är riktigt nöjd med! Fortsatt bra kontinuitet och lite fart på det så kan detta bli riktigt bra.

Nästa vecka blir något lugnare mängdmässigt med Stockholm Halvmaraton på lördagen. Kommer bli riktigt kul! Lär väl skriva ett inlägg om hur det går sen, hörs då!

//Lukas

En kommentar till “Vinst och banrekord på Svarta Maran! Grym träningsvecka!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.