Mara-debuten närmar sig!

Yes, du läste rätt!

Om lite mer än en vecka är det dags! Då springer jag mitt livs första marathon! Atea Mälarmarathon i Västerås är det som står på schemat. Det ska bli riktigt roligt och jag är väldigt taggad. De känns verkligen som att marathon borde vara min grej men det återstår ju såklart att se. Jag har tränat på bra under hela året med ett snitt med ungefär 10mil per vecka. Jag har också fått till många bra långpass varav flera på 35-38km. Jag borde alltså vara riktigt bra förberedd för ett marathon!

Så hur har träningen gått sen sist? Jo tack, väldigt bra faktiskt! Förra veckan fick jag äntligen upp mängden igen och vaden kändes bättre. Jag landade på 126km och fick till 2st långpass. Det ena i lugn fart på 35 km och det andra på 38 också i lugn fart största delen men med en fartökning mellan 19km och 29km med en mil på 39,07. Det passet var på löpbandet dock. Igår fick jag dessutom till ett pass på 30km i en lite högre fart en vanligt, tiden blev ca 2.10 (4,21 fart) vilket ändå kändes rätt lungt och kontrollerat. Jag är rätt van att ta det lugnt på långpassen så det var skönt att trycka på lite extra.

För att hålla mig mera skadefri nu tror jag att jag borde gå mer på känsla och inte stirra mig allt för blind på antalet mil. 11 eller 12 spelar ju inte jättestor roll egentligen. Det viktiga är ju att jag får upp en kontinuitet med en hyfsat hög mängd och att det känns bra. Hellre 9-13 mil i veckan 8 veckor i rad än att ligga på 15 en vecka och sen ligga på 7 två veckor efter för att jag har skadekänningar!

Inför mälarmarathon blir det ju såklart en rätt lugn vecka. Veckan efter kommer ju bli rätt lugn den också. Sen blir det nog full fart igen och jag har några lopp framöver som jag tänkte köra: Kungsholmen runt (halvmarathon), arenamilen (10 000m på bana) och Å-loppet (kvartsmarathon). Det kanske dyker upp något mer också, vet vet! Sub 34 på milen och sub 1.16 på halvmarathon är mål som jag inte tycker känns allt för orimliga. Om jag inte klarar dem på dessa lopp så kommer jag definitivt att göra det på något lopp framöver. Efter dessa lopp är det Stockholm Marathon som gäller. Det var allt för den här gången, hörs!

//Lukas

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.