Klubbbyte! Tillbaka i Enköping!

Efter att ha tävlat för Eskilstuna en säsong så är jag nu tillbaka i min moderklubb Enköpings AIF. Mot nya mål!

I november förra året började jag att tävla för Eskilstuna Friidrott. Anledningen till att jag började i Eskilstuna trots att jag bodde i Enköping var att min nya tränare var tränare för medel/långdistans gruppen i Eskilstuna och det passade bra att åka med honom till träningarna och kontakten med klubben skulle fungera enkelt på så sätt.

Några månader senare slutade dock min tränare i klubben efter lite konflikter med styrelsen i Eskilstuna. Jag fortsatte dock tävla för Eskilstuna men i och med att jag alltid åkt med min tränare till Eskilstuna tidigare så blev det knappt några träningar där längre. Jag personligen har dock alltid haft en bra relation med styrelsen i Eskilstuna. Dvs fått ett bra bemötande och blivit anmäld till de flesta tävlingar jag velat. Det är dock inte särskilt smidigt att vara med i en klubb som inte kommer överens med ens tränare.

Därför kom det ganska lägligt att EAIs ordförande hörde av sig till mig och berättade om den grupp man hade tänkt starta upp för elitsatsande ungdomar i Enköping. Ett problem man haft tidigare i EAI har varit att ungdomar som velat satsa har varit tvungna att byta klubb och det vill man nu ändra på och erbjuda ungdomar som vill satsa det som krävs.

Detta lät såklart intressant och efter några möten med ordförande i klubben har jag beslutat mig för att byta klubb från Eskilstuna FI till Enköpings AIF för säsongen 2019. Det ska bli riktigt spännande och såklart kul att få tävla för den lokala klubben igen! Jag hoppas att detta kan göra att jag syns mer lokalt som i Enköpings-Posten osv och får enklare till att knyta lokala sponsorer.

Senast jag tävlade för Enköping var på terräng-SM förra året. Iår blir det tyvärr inget terräng-SM. Jag har känt mig väldigt sliten efter maran så det känns viktigare att vila upp mig. Jag hade säkert kunnat springa någorlunda men det känns lönlöst att åka till Öland för att springa halvdant. Nu blir det att satsa på att bygga upp en bra grund till nästa säsong med Maraton-SM som huvudmål. För dit ska jag! Det var allt för denna gång, hörs!

//Lukas

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.