Första inlägget!

Lite allmänna tankar!

Tänkte att det är lika bra att börja skriva här på bloggen! Jag har passerat 100 sprugna mil iår, känns bra! 2018 kan bli riktigt kul om jag fortsätter hålla denna kontinutet (forhoppningvis håller jag ännu högre). Isåfall landar jag på en bit över 500 sprugna mil när året är slut.

Det är dock inte helt klokt att stirra sig blind på antalet sprugna kilometer. Jag tror absolut att man som löpare kan dra nytta av att byta ut löppass mot andra mer skonsamma träningsformer ibland som cykling, rodd, simning, crosstrainer osv. Hur ska man då räkna detta? Jag är ju själv medlem på jogg.se och lägger in all min träning där. (Gå in och kolla vetja!). Där kan man ju ständigt jämnföra sig med andra och jag märker själv hur stressad man känner sig under en skadeperiod när man hamnar efter. Trots att man kanske har tränat samma mängd fast på cykel istället.

Just nu är jag i en sån period. En väldigt kort sådann dock hoppas jag! I tisdags sprang jag ett långpass på 30km och benen kändes märkbart tunga efter relativt hård styrketräning på morgonen. Sista 2 brände det rejält i låren men det brukar det ju kunna göra på långpass. Idag var tanken att köra ett riktigt hårt pass på bandet dock, det höll inte låren med om. Känns som jag har fått nån överansträngning eller liknande. Brände istället av ett svettigt pass på motioncykeln på 30km. Passerade milen på en bra bit under 30, i framtiden ska jag göra detsamma med ett par löparskor på fötterna hade jag tänkt! 😉

I helgen väntar ”2 sjöar runt” på 16,7km. Jag lär väl skriva något om loppet efteråt, hörs då!

//Lukas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.