4 dagar kvar till Eindhoven!

Maran i Eindhoven börjar närma sig med stormsteg! Hur har träningen gått sen sist?

Som jag nämnde förra gången så hade jag lite ont i knät efter halvmaran i Stockholm. Trots lugn träning i några dagar kändes det inte som att knät blev bättre så det blev att ta lite längre vila och uppsöka sjukgymnast. Det jag fick veta där var att knät var lite överansträngt med det verkade inte vara något allvarligt. Jag blev rekommenderad att fortsätta ta det lugnt, stretcha fram och baksida lår och köra lite tåhävningar och knäböj.

8 dagar utan löpning blev det då jag varvade styrketräning, hopprep och roddmaskin. Hopprep är en ovan träningsform för mig men jag testade det nu och det kändes hyfsat i knät och jag fick upp bra puls. På måndagen började jag att jogga lätt och trappade sen upp farten och längden väldigt sakta men säkert. På lördagen samma vecka sprang jag 21km tillsammans med pappa och känslan var ganska hyfsad så det kändes som att jag var på god väg tillbaka.

På måndagen körde jag ett av mina hårdare pass nånsin. Riskabelt kanske med tanke på knät men det kändes lite som allt eller inget eftersom det då var 13 dagar kvar till loppet. Jag körde 37km progressivt och ökade hela tiden efter 5km. Farterna gick 4.57, 4.49, 4.31, 4.21, 4.13, 3.58, 3.47. Riktigt nöjd med att passet gick att genomföra och det blev en riktigt bra genomkörare inför maran!

I och med detta så hoppas jag att formen ifrån Stockholm Halvmarathon sitter i. Jag fick detsutom till ett långpass i fredags på 30km så nu är tanken att trappa ner för att benen ska vara riktigt pigga och fräscha på söndag!

Oavsett hur formen är så blir det riktigt kul! Med tanke på hur bra min träning ändå sett ut överlag den senaste tiden så hoppas jag kunna persa med flera minuter och kanske också klara SM kvalgränsen. Men som sagt vi får se hur kroppen känns! Jag tror att det mest är mentalt jobbigt att träningen blev lite sämre under två veckor. Rent fysiskt kanske det bara var bra med lite vila. Det kommer självklart en racerapport efteråt. Hörs då!

//Lukas

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.