Uppdaterar läget!

Halloj! Tänkte skriva lite om hur läget ser ut för tillfället och vad som har hänt sedan sist. Så hur är formen? Hur har träningen gått?

Svar: inte så bra. Jag nämnde ju i förra inlägget att jag hade fått ont i knät några veckor efter maran i Holland. Läkningen av knät visade sig gå betydligt segare än vad jag hade trott. Det var i mitten av november som knät började göra ont och det är fortfarande inte helt bra. Jag har sedan dess hållt igång med träningen på lite olika sätt som styrketräning, hopprep, cykel, crosstrainer, lätt löpning, skidor mm och försökt att hitta vad som fungerar bra för knät och vad som fungerar mindre bra.

Nu såhär 2 månader senare börjar det dock kännas betydligt bättre så jag hoppas att det fortsätter att gå i samma riktning. Förra veckan landade jag på 60km löpning vilket jag vanligtvis inte hade varit särskilt nöjd med men nu kändes det riktigt bra att äntligen få in en hel del löpning igen. En fördel med att inte kunna springa så mycket blir ju att man är desto mer taggad när man väl kommer igång!

Något jag har fick reda på hos en sjukgymnast för ett tag sen är att jag har dålig rörlighet i höften och är ganska svag i framförallt axlarna. Dessa två saker är något jag tycker mig ha förbättrat väldigt mycket under dessa två månader och det tror jag att jag kommer ha stor nytta av när jag väl kommer igång på riktigt igen med löpträningen. Jag har också fått till riktigt mycket styrketräning överlag och under dessa 2 månader har jag styrketränat mer än någonsin förut. Det tror jag defenitivt kommer hjälpa mig kommande säsong!

Förra veckan var jag och tog röntgenbilder på knät. Den syntes inget konstigt på bilderna vilket såklart är bra. Samtidigt är det ju lite jobbigt att inte veta vad det är för något man bär på. Det blir helt enklelt att försöka fortsätta ta reda på vad det är för problem jag har med knät. Jag har även haft ont i en fot i ett par veckor. Detta tror jag kommer ifrån när jag hoppade mycket hopprep under en period men jag är inte helt säker. Just nu har jag iallafall kommit dit att jag springer ungefär 10km nästan varje dag utan att foten eller knät känns sämre efteråt utan snarare bättre oftast. Därför är min plan för tillfället att fortsätta trappa upp mängden sakta men säkert och hoppas att skadorna fortsätter att gå åt rätt håll.

Trots dessa motgånger ser jag med tillförsikt på säsongen och jag tror att denna period kommer att kunna hjälpa mig mycket. Dels i att lära mig att inte gå på för hårt men också att jag har med mig att jag gått igenom tyngre träningsperioder där allt inte går som man vill vilket kommer hjälpa mig mentalt i framtiden. Förra sommaren hade jag en skadeperiod som var väldigt jobbig. När jag senare kom igång med träningen igen så kom resultaten såsmoningom som ett brev på posten. Den här gången upplever jag dessutom att jag att tränat bättre med det alternativa än jag gjorde då.

Detta var en liten uppdatering av läget på träningsfronten. Hörs snart igen!

//Lukas


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.